Alpine: Zege of podium mogelijk dit jaar

door Patrick Wuite
Otmar Szafnauer Alpine

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer denkt dat zijn team dit jaar een race kan winnen of op het podium kan staan. "Maar dat kan alleen als alles goed gaat", zegt hij.

Alpine kent tot nu toe een wisselend seizoen. Het ene weekend is het Franse team ontzettend competitief en het andere weekend worstelen ze enorm. In Canada was Alpine verrassend sterk. Op zaterdag noteerde Fernando Alonso de tweede tijd en in de race werd Esteban Ocon zesde en Alonso negende na een tijdstraf en motorproblemen. Dit zorgt voor optimisme bij Szafnauer, die denkt dat zijn team dit jaar een race kan winnen.

"Als alles meezit, dan kan het. Het wordt lastig om het derde team (Mercedes, red.) in te halen, maar af en toe op het podium staan en winnen, is zeker mogelijk", vertelt hij aan Racingnews365.

Alonso Verstappen Canada kwalificatie

Doel

Alpine staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, 8 punten achter het team van McLaren. Het doel van Alpine is dan ook om vierde te worden. "Als we goed werk leveren tot het einde van het seizoen, dan is P4 een mooi resultaat", aldus Szafnauer.

Lees ook: Sergio Perez herstellende aan nek na kwalificatie Canada

Lees ook: Red Bull schorst Juri Vips per direct

Lees ook: F1 aan Tafel: Fernando Alonso wil winnen, winnen, winnen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden