Sergio Perez herstellende van nekblessure na kwalificatie Canada

door Frederique van Grinsven
Perez kwalificatie Canada

Sergio Perez heeft aan zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een nekblessure overgehouden. Hierdoor is het voor de Red Bull-coureur niet mogelijk om in de aanloop naar Silverstone zijn nek te trainen en is de focus vooral op herstel.

Perez kwalificeerde zich als 13e nadat hij tijdens een natte Q2 rechtdoor schoot en in de muur belandde. De race op zondag, die in ronde 9 eindigde door versnellingsbakproblemen, reed hij zonder lichamelijke klachten.

Veel pijn

Pas later bleek Perez last te hebben van een verrekking van zijn nekspieren. Tegen het Mexicaanse Fox Sports laat hij weten: "Na een slechte dag is het altijd moeilijk om de week te beginnen. Ik ben herstellende van mijn nek omdat ik een sterke verrekking heb na de crash, die ik [toen] niet voelde. Ik had heel veel pijn, maar over het algemeen gaat het goed."

Twee weken tot Silverstone

Perez heeft minder dan twee weken om te revalideren en zich voor te bereiden op de Britse Grand Prix. Door zijn blessure is de Mexicaan niet in staat om hard te trainen. "Ik ben bezig met nektherapie om 100 procent fit te zijn voor Silverstone."

Perez kwalificatie Canada

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Lees ook: Red Bull schorst Juri Vips per direct

Lees ook: Oscar Piastri maakt officieel Formule 1-debuut hoogstwaarschijnlijk in Frankrijk

Lees ook: F1 aan Tafel: Fernando Alonso wil winnen, winnen, winnen

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden