Red Bull schorst Juri Vips per direct

door Coert Gillissen
Yuri Vips Red Bull Racing

Red Bull Racing schorst junior-coureur Juri Vips met onmiddelijke ingang, zo laat het team dinsdagavond via een statement weten op Twitter. Het team treedt op nadat de Est op een livestream dinsdagmiddag racistische uitspraken deed.

Naast het schorsen van Vips, zal Red Bull een onderzoek instellen naar het incident. In hetzelfde statement staat dat er in de organisatie geen plek is voor racistische uitspraken of gedragingen. In videoclips die op Twitter circuleren, valt te horen dat de Formule 2-coureur racistische en homofobe uitspraken doet. 

Excuus Vips

Vijf minuten nadat het statement van Red Bull online kwam, zette Vips al een excuus op zijn Instagram. Hij wil zijn oprechte excuses aanbieden voor zijn taalgebruik tijdens de gaming livestream. Tevens zegt hij dat zijn uitspraken niet overeen komen met zijn normen en waarden en dat hij volledig zal meewerken met het onderzoek van Red Bull. Hitech, het team waarmee Vips uitkomt in het Formule 2-kampioenschap, heeft nog geen bericht naar buiten gebracht. Of de Est meedoet aan de F2 races op Silverstone op 2 en 3 juli is daarom nog onduidelijk. Vips zit sinds 2018 al bij het opleidingsteam van Red Bull en reed tijdens de eerste training voor de Grand Prix van Spanje nog in de Red Bull van Sergio Pérez.

Lees ook: F1 aan Tafel: Alonso wil winnen, winnen, winnen

Lees ook: F1 aan Tafel: Russell lachend kampioen in oudere Mercedessen

Lees ook: Olav Mol na winst Verstappen: "Hij is het totale plaatje"

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden