F1 aan Tafel: Fernando Alonso wil winnen, winnen, winnen

Fernando Alonso Alpine

De 40-jaar oude Fernando Alonso heeft nog steeds het heilige vuur, vinden de gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De Spanjaard startte in Canada, voor het eerst in tien jaar, weer eens van de eerste startrij. 

In de kwalificatie was alleen Max Verstappen sneller dan de gelouwerde Alpine-coureur. Voor de Duitse GP van 2012 pakte Alonso zijn 22ste en voorlopig laatste pole position en tot de GP van Canada dit weekend vertrok hij sindsdien niet meer van de eerste startrij. Rob van Someren, Radio 10-dj, is ervan onder de indruk: "Hij is veertig jaar en heeft in de autosport alles meegemaakt. En nog steeds heeft hij het fanatisme van zijn allereerste seizoen!" Olav Mol, F1-commentator bij Grand Prix Radio, zag dat ook tijdens de race in Canada weer terugkomen. "Zelfs met een plek achter Ocon is hij niet tevreden, terwijl dat voor het constructeurskampioenschap niet uitmaakt. Alonso had een motorprobleem maar kon Ocon bijbenen. Het team zegt vervolgens dat ze hun posities moeten vasthouden, waarop Alonso roept: 'Ja ho eens, ik ben al het héle weekend sneller, zelfs met een gebrekkige motor!' Briljant vind ik dat." 

Fernando_Alonso_2012_Malaysia_Qualify
In deze Ferrari startte Alonso voor het laatst vanaf de eerste rij

'Nachtelijke mails naar engineers' 

Oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio Frans Verschuur vindt zich ook in het fanatisme van Alonso. "Hij is zó fanatiek, dat ik heb gehoord dat hij s'nachts nog mailtjes stuurt naar zijn engineers. Zij het Formule 1, IndyCar of Dakar, hij wil winnen, winnen, winnen." Passie en doorzettingsvermogen is volgens Verschuur geen vast gegeven: "Kijk naar Vettel. Zijn houding is compleet anders." Van Someren ziet ook veel meer berusting als Aston Martin de zaken niet op orde heeft, terwijl Alonso iedere mogelijke oorzaak binnenste buiten keert. "Ik heb hem nog nooit moedeloos gezien, Vettel wel."

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Lees ook: Lewis Hamilton: "We komen dichterbij"

Lees ook: Max Verstappen: "Aan het einde gaf ik alles"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden