Lewis Hamilton: We komen dichterbij

Lewis Hamilton Mercedes Imola zaterdag sprint

Lewis Hamilton heeft met de derde plek zijn tweede podium van dit seizoen behaald. Hij was niet snel genoeg op het Max Verstappen en Carlos Sainz moeilijk te maken, maar hij is wel verzekerd van een podiumplek. 

Met de huidige staat van de auto, had Hamilton niet verwacht op het podium te staan. Op de vrijdag kende hij nog slechte resultaten, waardoor deze uitkomst een extra verrassende uitkomst is. "Het is echt een gevecht dit jaar. Met de auto en als team. Maar we blijven waakzaam en gefocust en we geven niet op. Dat is iets waar ik heel trots op ben", zo laat hij direct na de race weten tegenover Jenson Button. 

Gat naar de kop

De Brit ziet in dat zijn huidige resultaat voor hu het hoogst haalbare is. Met de grote voorsprong van Ferrari en Red Bull, erkent hij dat zijn team nog niet zo snel is: "Voor nu zijn ze te snel voor ons. Ik gaf alles, maar we komen dichterbij. We blijven pushen en hopelijk zitten we uiteindelijk in een gevecht met deze jongens." Wel presteerde de auto van Mercedes de zondag goed volgens Hamilton: "Onze pace was redelijk goed, zeker in de tweede helft van de stint. We hebben hard gewerkt in de simulator, maar ook hier op de setup goed te krijgen." Ook lijkt dit wel bewezen te worden door het resultaat van George Russell, die zich heeft verzekerd van de vierde plek. 

Lees ook: Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden