Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Alpine 2022 Spanje

Met gemengde gevoelens verlaat het team van Alpine Canada. Fernando Alonso heeft vanwege problemen aan de auto zijn podiumplek niet kunnen verdedigen. Esteban Ocon is juist erg blij met zijn resultaat, omdat de auto beter zou werken dan de zaterdag. 

Er werd al voorspeld dat de tweede plek van Alonso lastig zou zijn om te behouden, maar de Spanjaard deed er alles aan om rond het podium te blijven rijden. Toch leek de Renault-motor deze poging te verpesten. “Het grootste probleem was de motor. We hadden rond ronde 20 een probleem met de motor. Ik verloor een seconde per ronde, dus vanaf dat moment vergaten we het podium.” Ook de ongelukkige (virtual) safety cars hebben een rol gespeeld in de race van Alonso. “We hadden weer eens geen geluk met de virtual safety car. Ik kwam precies over de start/finish lijn, toen die kwam. En ik zou precies de pitstraat inkomen toen het was afgelopen, dus we besloten buiten te blijven. Dat was ongelukkig", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Na de race heeft Alonso een penatly gekregen van vijf seconden, wat hem uiteindelijk op een negende plek zet. De coureur zou in de voorlaatse ronde te vaak van zijn lijn heben afgeweken tijdens het gevecht met Valtteri Bottas. Het resultaat van het team is dus een P6 voor Ocon en P9 voor Alonso. 

Gewonnen bij de start

Na de kwalificatie was Ocon niet tevreden, mede dankzij het presteren van de auto in de natte omstandigheden. Hierover is zijn mening in het droge weer op zondag wel anders: “Het was een geweldige race voor ons. In vergelijking met gisteren werkte de auto iets beter. Dat betekent veel, want we hebben het resultaat vandaag kunnen maximaliseren met P6 en P7.” Daarnaast speelt de start volges Ocon een grote rol in zijn succesvolle resultaat. Daar heeft hij al een aantal posities gewonnen: “Goede start. Ik heb kunnen inhalen tijdens de start, en ik heb Charles achter me kunnen houden tijdens de race. Maar aan het einde was hij te snel.”

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Lees ook: Weekend om te vergeten voor AlphaTauri

Lees ook: Alexander Albon: P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden