Weekend om te vergeten voor AlphaTauri

Achterkant van de AlphaTauri Imola 2022

Het weekend is Canada is er eentje om snel te vergeten voor het team van AlphaTauri. Met een veertiende plek en een DNF gaat het team zonder punten terug naar huis. Yuki Tsunoda startte achteraan vanwege een nieuwe motor.  Pierre Gasly strandde al in Q1 tijdens de kwalificatie.

Volgens Gasly had het team niet de pace die het zou moeten hebben.“We waren gewoon veel te langzaam. Het was geen leuke dag. We hadden erg veel moeite, geen grip. Er was niet veel dat we konden doen.” Daarbij kwamen de ongelukkige momenten van de virtual safety cars, waar de Fransman dus ook geen voordeel uit heeft kunnen halen. “We hebben een andere strategie dan de rest geprobeerd en hadden geen geluk met de virtual safety car. Maar aan het eind van de dag hadden we gewoon geen goede pace.”

Einde race voor Tsunoda

Direct uit de pitstraat parkeerde Tsunoda zijn auto in de muur. Hij verremde zich in de bocht om de baan weer op te komen. Dit heeft gezorgd voor een safety car-situatie. Hij heeft niet veel te zeggen over wat er is gebeurd: “Ik pushte te veel in de pit-exit.” Hij startte de race al als laatste, omdat hij een penatly kreeg voor het wisselen van zijn motor. Punten waren dus al een lastig vooruitzicht.

Lees ook: Alexander Albon: P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare

Lees ook: Daniel Ricciardo: we waren gewoon niet snel genoeg

Lees ook: Lando Norris: we konden gewoon niet inhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden