Lando Norris: we konden gewoon niet inhalen

Lando Norris 2022

Lando Norris is niet tevreden over zijn race. Niks viel op zijn plek en hij kon niet inhalen, terwijl Norris er wel met volle vertrouwen in ging. Volgens de Brit moest hij er het beste van maken, maar stapte hij met veel frustratie uit de auto. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het was een slechte dag voor Lando Norris en zijn team McLaren. Het viel allemaal niet de juiste kant op en Norris zat vast achter langzamere auto's achter in het veld. Dit leverde veel frustratie op voor de Brit, die op een beter weekend in Silverstone hoopt.

Frustratie

De frustratie ligt hoog bij Norris. Zijn pitstop werd verpest en hij kwam niet verder dan de achterhoede van het veld. Niets was juist of snel genoeg aan de auto. "Het was heel erg frustrerend. We spannen ons allemaal er erg voor in, maar vandaag hadden we niet de strategie, de auto of de snelheid op het rechte stuk", aldus Norris. De Britse coureur had tijdens de race moeite met alles. "Ik had moeite om vanaf p14 te starten en moeite met auto’s waar we geen moeite mee zouden moeten hebben. Maar je moet er het beste van maken. We konden gewoon niet inhalen, zo simpel is het en daardoor zat ik vast achter langzamere auto’s. Vanuit daar kan je niks doen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

"Er valt niet veel te lachen"

Norris had gehoopt op een betere dag dan de zaterdag, maar dat zat er niet in voor de McLaren-coureur. "Het was een moeilijke dag en er valt niet veel te lachen. Er valt veel werk te doen voor het team en voor mij", vertelt de Brit. Die met meer vertrouwen in de auto stapte en er optimistisch in stond. "Ik was iets optimistischer na vrijdag. Ik had veel vertrouwen in vandaag en de pace van de auto was niet al te slecht. We konden gewoon niet inhalen. En daardoor kan je de pace niet laten zien. Het ging allemaal niet onze kant op, gisteren niet en vandaag niet."

Lees ook: Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden