Daniel Ricciardo: we waren gewoon niet snel genoeg

Daniel Ricciardo in de auto op vrijdag Imola 2022

Het was een slechte dag voor McLaren die snel vergeten zal worden, zo ook bij Daniel Ricciardo, die net buiten de punten is gefinisht. Volgens de McLaren-coureur was de auto niet snel genoeg om te kunnen vechten voor de punten. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Beide auto's buiten de punten gefinisht, maar Daniel Ricciardo kwam er het dichtst bij met zijn elfde plek. Al is hij niet tevreden met deze positie, want de auto was volgens hem niet snel genoeg. Anders had er net een puntenfinish in kunnen zitten. 

"We waren niet snel genoeg"

Doordat de auto niet snel genoeg was heeft Ricciardo geen punten gescoord. "We waren gewoon niet snel genoeg vandaag. We waren aan het worstelen met de pace en we hadden een paar kleine problemen die we onder controle moesten houden", vertelt Ricciardo. Die door die problemen niet mee kon vechten voor de punten. "We konden niet volledig pushen en aanvallen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we niet mee konden vechten voor de punten. Ik had gehoopt op een goede race, maar we waren gewoon niet snel genoeg."

Virtual Safety Car

Tijdens een race weet je nooit of de Virtual Safety Car in je voor- of nadeel gaat werken. Voor Ricciardo werkte beide VSC, veroorzaakt door Sergio Pérez en Mick Schumacher, in het nadeel. "De virtual safety car heeft ons niet geholpen. Het is lastig om dat in het moment te weten. Maar om eerlijk te zijn weet je ook niet of het je gaat helpen of niet", aldus Ricciardo. De Australiër kampte tijdens de race ook nog eens met problemen. We hadden problemen met de temperatuur die we dus onder controle moesten houden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden