Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Charles Leclerc canada

Ondanks de start achteraan de grid is Charles Leclerc niet tevreden met zijn behaalde resultaat in Montreal. Hij kwam als vijfde over de finish. Hij heeft lang vastgezeten achter verschillende coureurs, omdat het verschil in banden te groot was. Hierdoor lukte het Leclerc niet om in te halen.

Eerder dit weekend werd al bekend gemaakt dat de Monegask een straf van tien plaatsen zou krijgen, voor het vernieuwen van een onderdeel in zijn motor. Later is door het team besloten om nog een onderdeel te vervangen, wat resulteerde in een start achteraan de grid. Ondanks deze start in het achterveld, had Leclerc meer verwacht van zijn race: “Het was een erg frustrerende race. We waren aan het vechten met auto’s die nieuwere banden hadden. Tegen het einde, met vergelijkbare banden, kon ik iets agressiever zijn." Al lijkt hij zijn resultaat wel te relativeren: “Als je laatste start kan je ook niet veel meer verwachten.”

Mislukte pitstop

Dankzij een lange pitstop, kwam Leclerc op een drukke plek terug op de baan. De coureurs die hij eerder al had ingehaald, kwamen hem weer voorbij. “Ik moest agressiever zijn dat ik had gewild. Het viel niet echt onze kant op. We hadden ook moeite met de pitstop en dat zorgde ervoor dat we achter de vier auto’s terechtkwamen die we wilden vermijden. Toen kwam ik weer in een DRS-trein terecht." Hierdoor werd het inhalen nog lastiger dan het al was, al reed hij nu wel op nieuwere banden. “Het is zoals het is", sluit hij af. 

Lees ook: Weekend om te vergeten voor AlphaTauri

Lees ook: Alexander Albon: P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare

Lees ook: Daniel Ricciardo: we waren gewoon niet snel genoeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden