F1 aan Tafel: Russell lachend kampioen in oudere Mercedessen

George Russell - Headeri

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, denken dat George Russell lachend kampioen was geworden in de Mercedessen van 2018, 2019 en 2020. De Brit, in zijn eerste seizoen bij Mercedes, is nog nagenoeg foutloos geweest en is iedere race in de top 5 gefinished.

Na de Grand Prix van Canada staat Russell vierde in het kampioenschap met 111 punten en drie podiumfinishes. 'Mr. Consistency' is dit seizoen zelfs niet één keer buiten de top-5 gefinished. "In een Mercedes die zo goed was als twee of drie jaar geleden, was hij lachend wereldkampioen geworden", denkt F1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol. "Wat hij met deze auto laat zien is weergaloos. Ook zijn racecraft is niet normaal goed. Daar hadden Hamilton en Verstappen een zware dobber aan gehad." 

Kwalificatiegok

Tijdens de natte kwalificatie voor de GP van Canada ging Russell als enige met slicks de baan op in Q3. Hoewel het circuit op Île Notre-Dame op sommige plekken droog was, lagen er in enkele bochten nog diepe plassen. Desondanks waagde Russell de gok, zonder succes. Frans Verschuur, oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio, begrijpt niet waarom Russell dat deed: "Het waaide niet en het was veel te koud. De baan droogde daardoor niet snel genoeg op. De gok was dus bij voorbaat gedoemd te mislukken." Rob van Someren, Radio 10-dj is het daar niet mee eens: "Op de grid heeft hij nauwelijks wat verloren. Ik vind het te prijzen dat hij denkt, 'niemand doet het, maar ik ga het toch proberen.'" 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Olav Mol na winst Verstappen: "Hij is het totale plaatje"

Lees ook: Horner over teambazenmeeting: "Woede van Wolff was een theaterstuk"

Lees ook: Jehan Daruvala krijgt test bij McLaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden