Christian Horner over teambazen-meeting: Woede van Toto Wolff was een theaterstuk

Christian Horner spreekt menigte toe in Red Bull fabriek

Christian Horner is niet onder de indruk van de woede-uitbarsting van Toto Wolff. De teambaas van Red Bull vermoedt dat er tijdens een vergadering met alle teambazen door Toto Wolff het nodige theater werd gespeeld, zo laat hij weten aan Autosport.com.

Eigenaar van de Formule 1 Stefano Dominicali hield een wekelijkse vergaderingen met alle teambazen voorafgaand aan VT3 in Montréal. Tijdens de vergadering die voornamelijk over porpoising ging, vielen een aantal opmerkingen bij Toto Wolff in het verkeerde keelgat. In de vergadering die werd gefilmd door Netflix voor de hitserie Drive to Survive werd Mercedes-teambaas Toto Wolff woedend op zijn collega's. Red Bull racing teambaas Christian Horner zet zijn vraagtekens bij de gemeendheid van de woede van zijn collega: "Er zat veel theather bij wat er werd gezegd tijdens de vergadering", aldus Horner.

Houding over porpoising

Het zou gaan om de houding van de collega teambazen over porpoising, een probleem waar Mercedes al sinds de nieuwe reglementswijzigingen problemen mee heeft. De Oostenrijkse teambaas zou zijn concullega's triest" en "onoprecht" hebben genoemd. Daarnaast ging het tijdens het tijdens het gesprek op zaterdagochtend ook over de vloerstang van Mercedes. De FIA kwam voor de Grand Prix van Canada naar buiten met het nieuws dat er nieuwe richtlijnen zouden gelden, die bedoeld waren om porpoising tegen te gaan. Waar dit voor nagenoeg alle Formule 1-teams als een grote verrassing kwam, bleek Mercedes in staat te zijn om tijdens de eerste vrije trainingen al met een vloer met een tweede metalen vloerstang te rijden. Ferrari en Alpine zette vraagtekens bij de legaliteit van de tweede vloerstang. Mercedes besloot op zaterdag voor VT3 en de kwalificatie de tweede vloerstang te verwijderen van de auto.

 

Netflix

Volgens Horner werd er dus deels theater gespeeld tijdens de vergadering, omdat de filmploeg van het Amerikaanse productiebedrijf Netflix aanwezig was. De Netflix-serie Drive to Survive kon al eerder op kritiek rekenen, omdat er veel aspecten als nep werden beschouwd. Om deze reden werkte Max Verstappen niet mee aan het maken van de documentaireserie. De serie zou namelijk "geen realistische weergave geven" van de Formule 1 en er zouden "niet bestaande rivaliteiten gecreëerd worden". 

Lees ook: Toto Wolff woedend na vergadering met andere teambazen

Lees ook: Toto Wolff waakt voor teveel optimisme na sterke race

Lees ook: Christian Horner: Ferrari zal sterk terugkomen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden