Toto Wolff waakt voor teveel optimisme na sterke race

door Patrick Wuite
wolff hamilton

Toto Wolff blijft voorzichtig na een sterk optreden van Mercedes in Canada. Hij waarschuwt zijn team dat het wellicht net zoals in Barcelona een "vals alarm" is. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer", stelt de teambaas van Mercedes.

Na een moeizame vrijdag, toen Mercedes veel snelheid tekort kwam, rekende ze bij het Duitse team er niet op dat de auto's derde en vierde zouden worden in de race, maar niets bleek minder waar. De Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell waren vooral op de harde banden competitief en konden het tempo van Max Verstappen en Carlos Sainz prima bijbenen, tot tevredenheid van Toto Wolff. Al waakt hij voor teveel optimisme. 

Voorzichtig

"Eén zwaluw maakt nog geen zomer", vertelt Wolff na afloop bij Sky Sports F1. "We zagen die zwaluw in Barcelona, maar we hebben geen idee waar hij nu is. En dus moeten we gewoon voorzichtig zijn. Vrijdag waren off the pace, in de regen waren aardig competitief en in de race konden we het tempo van de snelste auto's bijbenen. Dat was bemoedigend om te zien. Maar we moeten nog veel werk verzetten. We zijn er nog niet", stelt de Oostenrijker.

 

Hamilton

Wolff is ook blij dat Hamilton het eindelijk een keertje had mee zitten. "Hij heeft al zoveel pech gehad dit seizoen. Hij had al vaker op het podium kunnen staan. En dat komt niet door hem, maar doordat hij zoveel pech heeft gehad. Dat hij dan nu derde is geworden, is goed om te zien", aldus de Mercedes-teamchef.

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Lees ook: Weekend om snel te vergeten voor AlphaTauri

Lees ook: Daniel Ricciardo: We waren gewoon niet snel genoeg

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden