Jehan Daruvala krijgt test bij McLaren

01-Jehan-Daruvala-Carlin-C-Formula-Motorsport-Limited

Formule 2-coureur Jehan Daruvala krijgt komende week de kans om in een jaar oude McLaren te testen op Silverstone. Dat meldt de Indiër via zijn eigen social media kanalen.

Sinds dit seizoen is het toegestaan voor de Formule 1-teams om met een jaar oude wagen een privé-testsessie af te werken. Tot dusver is alleen McLaren naar buiten gekomen hiermee aan de slag te gaan. Colton Herta, IndyCar-coureur in dienst van McLaren, zal dit jaar ook één afwerken, maar Daruvala heeft de primeur. Dinsdag en woensdag zal deze test plaatsvinden.

Red Bull Junior

Het is een opvallende move van Daruvala, die onder contract bij het Red Bull Junior-programma ligt. Namens Carlin werkt de Indiër het Formule 2-kampioenschap in de kleuren van de energiedrankjesfabrikant af. Momenteel bezet Daruvala de derde plek, achter de koploper Felipe Drugovich en de nummer twee Théo Pourchaire.

Het lag niet in de lijn der verwachting dat een Red Bull-junior de plek achter het stuur zou innemen, zeker omdat McLaren hoog opgeeft over de IndyCar-tak en de coureurs die daarvoor rijden. Naast Herta is ook de Mexicaanse coureur Patricio O'Ward een onderdeel van de Amerikaanse tak van McLaren. Wel is bekend dat de Indiër niet verlegen om sponsorgeld zit, dus mogelijk betaalt Daruvala een flinke som om in te mogen stappen.

Geen vrije training

Met deze kans is het niet gezegd, en sterker nog het is onwaarschijnlijk, dat Daruvala ook een vrije training in mag stappen. Dit seizoen zijn de teams verplicht om tweemaal een young driver deel te laten nemen aan een trainingsessie. Grotere kans is dat daarvoor wél een IndyCar-coureur mag opdraven, meldt The Race. Met name Colton Herta zal hoog op het lijstje staan.

Lees ook: Verstappen, Hamilton en Sainz verklaren crash Tsunoda

Lees ook: Verstappen en Red Bull klimmen in ranglijst met meeste overwinningen

Lees ook: Sainz: Verstappen had me zonder safety car niet ingehaald

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden