Oscar Piastri maakt officieel Formule 1-debuut hoogstwaarschijnlijk in Frankrijk

Oscar Piastri in Melbourne 2022

Oscar Piastri zal hoogstwaarschijnlijk zijn officiele Formule 1 debuut maken tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Formule 2 kampioen zal tijdens de eerste vrije training het stoeltje innemen van één van de Alpine-coureurs, weet Motorsport.com te vertellen. 

Elk Formule 1 team is dit jaar verplicht om twee rookies te laten rijden in VT1. Alpine zal het derde team dit jaar zijn, die een Formule 1 coureur zijn officiele debuut laat maken. De kans dat Oscar Piastri tijdens de Grand Prix van Frankrijk zal instappen is groot.

Snel aan de bak

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer zegt dat het Formule 1 debuut van Oscar Piastri er snel aan zit te komen, maar dat het niet al bij de Grand Prix van Groot Brittannië zal plaatsvinden. De race daarna zal zijn in Oostenrijk, waar ook een sprintrace op de planning staat. Er is dan maar één training voorafgaand van de kwalificatie. De kans dat Australische coureur dan zal instappen lijkt klein. Het ligt voor de hand dat de Franse renstal tijdens hun thuisrace Piastri zullen laten debuteren.

2023 stoeltje

De Amerikaanse-teambaas liet eerder al weten dat Piastri in 2023 in de Formule 1 zal rijden. De Australische coureur deed al uitgebreide privéruns op verschillende circuits met de A521, de auto van vorig jaar, maar het zal voor het eerst zijn de Alpine-coureur in de A522 zal gaan rijden. Piastri die in opeenvolgende jaren kampioen werd in de Formule Renault, Formule 3 en de Formule 2, wordt gezien als één van de grootste autosport talenten van dit moment. Piastri wordt op dit moment veel in verband gebracht met Williams. Szafnauer kan daar nog niks over zeggen: "We hebben een contract met Oscar en we hebben wat opties op hem.", aldus de teambaas van Alpine.

Lees ook: Christian Horner over teambazen-meeting: Woede van Toto Wolff was een theaterstuk

Lees ook: Jehan Daruvala krijgt test bij McLaren

Lees ook: Kevin Magnussen: Wedstrijdleiding is te beïnvloedbaar

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden