Kevin Magnussen: Wedstrijdleiding is te beïnvloedbaar

Kevin Magnussen Monaco 2022

Kevin Magnussen is niet te spreken over de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van Canada. De Haas-coureur die in de openingsfase van de wedstrijd met een kapotte voorvleugel reed, moest mede door een radiobericht van Esteban Ocon zijn voorvleugel vervangen. Hij vindt de wedstrijdleiding te beïnvloedbaar, laat hij weten aan Motorsport.com.

Magnussen die als vijfde startte naast Mick Schumacher was beter weg dan zijn teamgenoot. In een gevecht om de vierde plek probeerde hij in bocht drie Lewis Hamilton in te halen. De Mercedes-coureur sloot de deur voor Magnussen, die licht contact maakte met de Engelsman. Hierbij raakte Magnussen een stukje aan de rechterkant van zijn voorvleugel kwijt.

Nieuwe vleugel

Via de boordradio kreeg Magnussen te horen dat de schade aan zijn voorvleugel zijn snelheid niet dusdanig zou beïnvloeden dat hij naar binnen moest. Alpine-coureur Esteban Ocon reed achter Magnussen en attendeerde zijn team op het feit dat Magnussen zijn voorvleugel los hing:"Ik zie zijn voorvleugel hangen, wanneer hij er af valt krijg ik de vleugel volledig", aldus Ocon. Wetende dat de wedstrijdleiding meeluisterd, wist Magnussen dat hij later in de race de zwarte vlag met een oranje cirkel kreeg, waardoor hij door zijn team naar binnen werd geroepen voor een nieuwe vleugel. In ronde zeven kwam de call voor een nieuwe vleugel. "Als je weet dat je op zo'n manier de FIA kan beïnvloeden, dan zou ik het ook doen, maar met dit soort kleine dingen moet je mij gewoon door laten rijden", laat een gefrustreerde Kevin Magnussen weten.

 

Dramatisch weekend

Door de vroege pitstop wist de Deen dat het lastig zou worden om een goed resultaat te behalen: "We hebben de rest van de race op de hards gereden, je probeert dan nog voor punten te gaan, maar je weet dat het lastig wordt", weet Magnussen te vertellen. Hij eindigde als laatste op tien seconde achterstand van Nicholas Latifi. In ronde twintig maakte een falende Ferrari-motor het drama voor het Amerikaanse team compleet. De nog puntloze Mick Schumacher rijdend op P8 viel uit, waardoor het team van Haas een goede kwalificatie weer niet kan verzilveren in punten. Haas staat met vijftien punten op een negende plek in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: Olav Mol na winst Verstappen: Hij is het totale plaatje

Lees ook: Haas vertrekt teleurgesteld uit Canada

Lees ook: Jehan Daruvala krijgt test bij McLaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden