Haas vertrekt teleurgesteld uit Canada

Kevin Magnussen canada 2022

Na een ijzersterke kwalificatie kon Haas dit helaas niet omzetten naar een goed resultaat in de race. Kevin Magnussen verloor veel tijd door schade aan zijn voorvleugel. Teamgenoot Mick Schumacher viel uit met een motorprobleem.

Waar beide coureurs na de kwalificatie erg tevreden waren met hun resultaat op P5 en P6, zal het team teleurgesteld zijn met het resultaat op zondag. Na een goede start van Kevin Magnussen positioneerde hij zijn auto naast die van Lewis Hamilton. Beide coureurs raakten elkaar kort en dit resulteerde voor Kevin Magnussen in schade aan zijn voorvleugel. Volgens zijn team zou dit voor de Deen geen problemen op gaan leveren. Esteban Ocon, die op dat moment pal achter Magnussen reed, klaagde echter over de boordradio dat er sprake was van een gevaarlijke situatie. In ronde acht moest Magnussen in opdracht van de FIA toch naar de pitstraat voor een nieuwe voorvleugel.

Niets aan de hand

Volgens Magnussen zelf was er echter niets aan de hand. "Ik had hiermee prima verder kunnen rijden want er was niets aan de hand, dus ik snapte er niets van", verklaart de Haas-coureur tegen F1.com. De Deen noemt het verder erg frustrerend dat zijn team al voor de vierde race op rij geen punten weet te scoren.

Racepace was goed

Ook teamgenoot Mick Schumacher was op jacht naar een goed resultaat tijdens de Grand Prix van Canada. "Zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race zag de snelheid er prima uit. Ik had ook een goed gevoel in de auto", aldus de jonge Duitser. Volgens Schumacher had hij deze race zijn eerste punten kunnen pakken, ware het niet dat hij zijn bolide langs de kant moest zetten vanwege een motorprobleem. "Het is frusterend om dan uit te vallen, maar we nemen de positieve dingen mee naar Silverstone", sluit hij af. 

Lees ook: George Russell: Zaten dichter bij voorhoede dan verwacht

Lees ook: Weekend om te vergeten voor AlphaTauri

Lees ook: Nicholas Latifi: De race was niet te genieten voor mij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden