George Russell: Zaten dichter bij voorhoede dan verwacht

george russell melbourne

George Russell is blij met het verrassende resultaat van zijn team. Zelf hadden de coureurs en het team niet verwacht zo hoog te eindigen. Ondanks dat geeft Russell aan dat er meer punten nodig zijn om in de prijzen te vallen.

In de kwalificatie heeft Russell gegokt en verloren. Hij is op de slicks naar buiten gegaan, in de hoop een snelle tijd neer te kunnen zetten, maar in plaats daarvan gleed hij over de baan. Deze misser heeft hij in de race meer dan goed gemaakt, door als vierde, direct achter zijn teamgenoot, te eindigen. Voor Russell is dit een verrassend resultaat, omdat hij had verwacht dat Sergio Pérez en Charles Leclerc nog wel voorbij zouden komen. "We hadden wel verwacht om Alpine en de Hazen in te kunnen halen, maar we maakten ons zorgen om Checo en Charles. Van tevoren hadden we verwacht dat zij voor ons zouden finishen. We zaten dichter bij de voorhoede dan verwacht", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Lang niet genoeg

De Brit is blij met de punten die hij momenteel binnenhaalt, zowel voor zichzelf als voor het team, maar ziet ook in dat dit lang niet genoeg is voor het strijden om échte prijzen: "Het is altijd fijn om punten te halen, maar er zijn geen prijzen voor P5 in het kampioenschap, dus als team willen we meer. En we doen er alles aan om dat te bereiken."

Lees ook: Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Lees ook: Weekend om te vergeten voor AlphaTauri

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen