Nicholas Latifi: De race was niet te genieten voor mij

amerika-latifi-2021

Het was de eerste thuisrace voor Nicholas Latifi, die zestiende werd. De Canadees kon echter niet genieten van de race. Wel zegt hij genoten te hebben van de fans. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Voor Nicholas Latifi ging de race niet zoals hij had verwacht. Door wat uitvallers en een slechte race van Kevin Magnussen is de Canadese coureur slechtst zestiende geworden. Een teleurstellende race voor Latifi, die wel heeft genoten van de fans in zijn thuisland. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Speciale ervaring

Latifi had iets meer verwacht van zijn eigen race, maar vond het over het algemeen een hele speciale ervaring zijn eerste thuisrace. "De algehele ervaring hier thuis is heel speciaal. Het is fijn om eindelijk mijn eerste thuis grand prix te rijden. Ik heb veel support gekregen van mijn familie, vrienden en fans. Het was geweldig", aldus Latifi. Verder vond hij de race niet te genieten, want hij had geen pace. "Als we het hebben over de actie op de baan was de race niet te genieten voor mij. We hadden totaal geen pace."

"Het maakt niet uit wat we proberen"

Al een aantal races lang heeft de auto volgens Latifi niet genoeg pace om mee te doen, maar ze begrijpen niet waarom dat is. "we proberen te begrijpen waarom we geen pace hebben. Op het moment is daar geen antwoord op, het maakt niet uit wat we proberen", vertelt de Williams-coureur. Het team heeft nu twee weken tot aan Silverstone om een antwoord te krijgen. "We hebben nu twee weken om het te analyseren. Het is niet alleen deze race maar ook de vorige races. er gaat dus ergens iets niet goed. Dus we gaan kijken wat we kunnen vinden", aldus de Canadees. Die door het niet hebben van pace niet mee kon komen met de rest, al helemaal niet na zijn pitstop die niet goed verliep. "De pitstop ging fout, maar dat had toch geen invloed op ons resultaat. Aan het einde waren wij een van de enige op oudere banden dan de autos voor ons, maar opnieuw dat heeft geen verschil gehad op ons resultaat."

Lees ook: Max Verstappen: Aan het einde gaf ik alles

Lees ook: Verstappen pakt overwinning in Canada

Lees ook: Carlos Sainz: We kwamen net te kort om te winnen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen