Nikita Mazepin dreigt met rechtszaak

door Patrick Wuite
Nikita Mazepin filmdag Haas 2022

Nikita Mazepin wil zijn oude werkgever, Haas F1 Team, voor de rechter slepen. Hij claimt dat zijn oude team het salaris niet heeft overgemaakt en eist dat het geld gestort wordt.

Mazepin raakte begin maart zijn stoeltje bij Haas kwijt, nadat Rusland Oekraïne binnenviel. Aangezien de familie Mazepin nauwe banden onderhoudt met het Kremlin en met de Russische president Vladimir Poetin besloot Haas het contract met Mazepin te ontbinden. Het salaris waar Mazepin recht op heeft, is echter volgens de Rus nog niet overgemaakt en dus wil Mazepin zijn oude team voor de rechter slepen.

"We hadden twee contracten. Het verbreken van het contract met de titelsponsor (Uralkali, red.) had geen gevolgen voor mijn toekomst. Maar ze maakten dus twee beslissingen. Het geld is nog steeds niet gestort en dus wil ik ze voor de rechter slepen", vertelt Mazepin aan de Russische tv-zender RBC.

Nikita Mazepin test barcelona 2022
Haas F1 Team Media (LAT Images)

Sponsor

Ook Dmitry Mazepin, de grote baas van Uralkali, eist geld van het Amerikaanse Formule 1-team. Hij wil het sponsorgeld, wat hij net voordat het contract werd ontbonden had betaald, terugkrijgen. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Fernando Alonso wil winnen, winnen, winnen

Lees ook: Red Bull schorst Juri Vips per direct

Lees ook: F1 aan Tafel: Russell lachend kampioen in oudere Mercedessen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden