Max Verstappen: Moeten verbeteren om Ferrari voor te blijven

max verstappen canada

Max Verstappen vindt het belangrijk dat Red Bull de auto bljift doorontwikkelen, nadat Ferrari sneller leek tijdens de Grand Prix van Canada. Hij heeft de race wel gewonnen, maar Carlos Sainz zat hem op de hielen. Dankzij de gridpenalty had hij weinig last van Charles Leclerc.

In het kampioenschap heeft Verstappen een ruime voorsprong opgebouwd. Dit is op de baan echter niet te zien. Het team van Red Bull kan de Ferrari's maar moeilijk voorblijven. Het is volgens de Nederlander dan ook belangrijk dat zijn team de auto blijft ontwikkelen, omdat Red Bull afgelopen weekend niet de snelste auto op de baan had.

Verstappen auto canada race

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Kwalificatie en race

Met zes van de negen pole positions in handen van Charles Leclerc, mag het wel duidelijk zijn dat de Ferrari op de zaterdag beter presteert. De Red Bull-bolide is meer gemaakt voor de langere afstanden. Dat blijkt wel uit de zeven overwinningen die het team dit seizoen al heeft geboekt. Volgens Verstappen is dit echter niet zo kort door de bocht als het lijkt. "Ik denk niet dat ze altijd sneller zijn geweest op de zaterdag en altijd langzamer op de zondag. Ik denk dat ze in Barcelona ook snel waren op zondag. En er waren nog een paar races", zo vertelt hij volgens Motorsport.com.

Beide Ferrari's snel

Leclerc leek tot nu toe de grootste concurrent voor de Red Bulls, maar in Montreal heeft Sainz laten zien ook aardig door te kunnen stampen. Hij liet even een gat vallen, maar na de safety car heeft hij Verstappen continu op de hielen gezeten. Wel speelde hier het voordeel van de DRS in mee; Verstappen kon geen gebruik maken van zijn DRS, Sainz wel. Direct na de race gaf Verstappen al aan dat Sainz hierdoor gemakkelijker kon opladen, om zo opnieuw aan te vallen. 

Lees ook: Nikita Mazepin dreigt met rechtszaak

Lees ook: Alpine: Zege of podium mogelijk dit jaar

Lees ook: Sergio Perez herstellende van nekblessure na kwalificatie Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden