Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

Mercedes-Artikel

Mercedes is van plan om een upgrade mee te nemen naar de Grand Prix van Groot-Brittanië. Het team van Mercedes hoopt met deze upgrade het gat richting de top te dichten, al worden de verwachtingen naar beneden gesteld. Dit laat technisch directeur, Mike Elliott, weten aan Motorsport.com.

Het seizoen is voor Mercedes minder goed begonnen. De prestaties van de Duitse renstal liggen wat achter door het porpoising. Door dat effect loopt de auto niet zoals gehoopt, maar ze hopen met deze upgrade het gat richting de top wat te dichten.

Progressie

De afgelopen races is er toch echt progressie geboekt bij Mercedes. Zo profiteren zij van de uitvalbeurten van Ferrari en weten ze daardoor op het podium te eindigen. Het wordt een spannende thuisrace voor Lewis Hamilton en George Russell. Het circuit van Silverstone zou de auto goed moeten liggen, al is technisch directeur, Mike Elliott, nog voorzichtig met zulke uitspraken. "We nemen nieuwe onderdelen mee naar Silverstone. We proberen de auto te verbeteren, om meer snelheid uit het pakket te halen. Tegelijkertijd moeten we eerlijk naar onszelf blijven en erkennen dat we op dit moment een achterstand hebben op Ferrari en Red Bull. In een normale race wordt het pittig", aldus Elliott. Die ook laat weten dat het team niet van opgeven weet en zal blijven pushen om weer aan de top te komen. "Een ding waar je zeker van kunt zijn, is dat we zo hard blijven pushen als we kunnen."

53-friday-silverstone
Mercedes vorig jaar op Silverstone

"Het zal lastig blijven"

Ondanks dat Silverstone een circuit is wat de Mercedes goed ligt, kan de afstelling van de auto nog wel eens voor problemen zorgen. De W13 moet dusdanig laag bij de grond worden afgesteld, om het porpoising te verhelpen, dat dat problemen op kan leveren bij hobbelige circuits. Het gladde asfalt zou het team moeten helpen, maar Elliott verwacht niet dat het asfalt Mercedes de overwinning gaat brengen op Silverstone. "Silverstone past ons beter, net zoals Barcelona. Het zal lastig blijven. Onze rijders pushen net zo hard als wij want we willen weer winnen. We willen winnen voor het team en voor onze fans. We zullen zien wat er gebeurt", aldus de technisch directeur. Ook Toto Wolff deelt dezelfde gedachtes als Elliott. "Silverstone was in het verleden een goed circuit voor ons. Het asfalt is gladder dan de voorbije drie races, maar het is geen Barcelona. We moeten onze verwachtingen managen, de data bestuderen en zinnige oplossingen introduceren. Niet alleen voor Silverstone, maar ook voor de races daarna.”

Lees ook: BREAKING: Pierre Gasly blijft bij AlphaTauri in 2023

Lees ook: Max Verstappen: Moeten verbeteren om Ferrari voor te blijven

Lees ook: Nikita Mazepin dreigt met rechtszaak

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden