Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

door Gijs Leuvenink
1920x1080-FIA-Formule-1-Vlaggen

In 2026 komt er een nieuw motorenreglement en de invulling daarvan zou eind juni bekend worden. Auto, Motor und Sport meldt nu dat het in juli pas duidelijkheid komt.

Audi en Porsche willen graag weten welke regels verbonden zijn aan de intrede, want zij willen graag meedoen. De Duitse fabrikanten hebben aangedrongen op snelle regelgeving, maar de FIA heeft het uitgesteld. De regels worden in juni aan de wereldraad van de FIA voorgelegd en in juli op Spielberg gepresenteerd. Eerst zouden de regels een maand eerder bekendgemaakt worden.

Vraagtekens intreders

Audi en Porsche zijn de fabrikanten die zo goed als zeker hun intrede bekend gaan maken, maar er heerst bij beide wat onduidelijkheid over de professionaliteit van de FIA en de bekendmaking van de motorenregels. Het duurt volgens de Duitse fabrikanten te lang voordat de regels bekendgemaakt zijn. Nog drieënhalf jaar en de fabrikanten willen heel graag aan de slag gaan. De kans dat zij terugtrekken is overigens nihil, maar de zenuwen spelen wel op bij beide fabrikanten.

Porsche-Le-Mans

Spielberg bekendmaking

Het moment van de bekendmaking zal nu hoogstwaarschijnlijk tijdens het weekend van de Oostenrijkse Grand Prix zijn, begin juli. Porsche zal dan direct hun intrede bekendmaken met mogelijk al direct de link met Red Bull. De kans dat de Duitse sportwagensfabrikant met Red Bull Racing in de slag gaat is vrij groot. Audi zou een week later het bekendmaken dat ze mee gaan doen.

Honda mogelijk terug

Naast Porsche en Audi is de weg voor Honda om terug te keren open. De Japanners hebben al eerder aangegeven het vertrek uit de Formule 1 te betreuren en de nieuwe reglementen hebben de deur open gezet voor een terugeker. Red Bull en AlphaTauri hebben een motor gelinkt aan de Honda erin liggen, maar de kans dat beide teams na 2026 ook de Honda achterin hebben liggen is klein. De mogelijkheid voor een overname van AlphaTauri door Honda ligt wel serieus op tafel in Tokio.

Lees ook: Pirelli-baas Mario Isola: "Meer porpoising gehad met 13-inch banden"

Lees ook: Aston Martin komt met updates richting Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden