Sergio Pérez: Porpoising wordt vanzelf opgelost

door Tim Koenders
perez spanje gp 2022

Sergio Pérez denkt dat porpoising vanzelf opgelost wordt. De reglementen zijn dit jaar nieuw en het heeft volgens de Mexicaan tijd nodig voordat alles helemaal werkt, hij ziet het dus niet als een probleem voor de komende jaren.

Dit jaar rijdt de Formule 1 met hele nieuwe auto’s die er heel anders uitzien in vergelijking met 2021. De nieuwe reglementen werden geïntroduceerd om het inhalen makkelijker te maken. Hiervoor moesten de auto’s dichter bij elkaar kunnen rijden. Na de eerste races van het seizoen was al snel duidelijk dat dit gelukt is. Toch brachten de nieuwe reglementen ook een probleem met zich mee, porpoising. Het ene team heeft er meer last van dan het andere maar na veel geklaag van verschillende coureurs besloot de FIA in te gaan grijpen. Sergio Pérez is het hier niet mee eens aangezien hij denkt dat het probleem vanzelf wel opgelost wordt.

Perez monaco 2022

Tijd nodig

"Het is nog veel te vroeg om te oordelen over de nieuwe reglementen. Dat je met deze auto’s beter kan volgen kun je al wel concluderen. Een nadeel waar we nu mee te maken hebben is wel het porpoising." Dat liet de Red Bull-coureur weten volgens Motorsportweek. "We moeten niet vergeten dat we pas net met deze reglementen racen. Het heeft altijd tijd nodig. Wanneer je het de tijd geeft zal het allemaal wel goedkomen en zullen die nadelen vanzelf opgelost worden."

Lees ook: Pirelli-baas Mario Isola: "Meer porpoising gehad met 13-inch banden"

Lees ook: Aston Martin komt met updates richting Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden