Coureurs Mercedes realistisch na kwalificatie GP van Emilia-Romagna

door Tim Koenders
Mercedes GP Japan 2024

George Russell en Lewis Hamilton kwalificeerden zich als zesde en als achtste voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Waar George Russell erg blij is met zijn zaterdag ging het bij Hamilton mis met de afstelling.

De Grand Prix van Emilia-Romagna is dit seizoen de eerste race in Europa. Dat houdt in dat veel teams grote updates meenemen om de auto te verbeteren. Na afloop van de kwalificatie blikt George Russell niet alleen terug op zijn zaterdag, maar kijkt hij ook naar de updates die teams hebben meegenomen.

“Elk team neemt iedere race updates mee voor de auto. Aston Martin heeft dit weekend een update meegenomen maar ze zijn achteruit gegaan. De update van McLaren heeft veel opgeleverd. Voor mij is het belangrijk zo snel mogelijk te rijden. Vandaag was P6 het maximale. Ik ben echt blij met mijn ronde, ik eindigde de ronde met een lach op mijn gezicht. Ik denk niet dat er meer in had gezeten vandaag.” Russell verwacht niet dat hij nog veel plaatsen kan winnen tijdens de race op zondag. “Ik denk dat de snelheid van McLaren op dit moment vergelijkbaar is met die van Red Bull. Ferrari staat daar een halve stap achter. Wij staan dan daar weer een halve stap achter. Dit is waar we staan op dit moment.

Lewis Hamilton

“Tijdens de eerste vrije training voelde het erg goed aan. De tweede vrije training was het gevoel ook nog goed. Op zaterdag was dat helemaal anders. Vandaag was een gevecht met de balans van de auto. Toen we de kwalificatie ingingen dacht ik dat we de problemen van de derde vrije training hadden opgelost.” De Brit verwacht dat het een lastige race gaat worden. “Qua snelheid in de race zitten we in de buurt. Als ik voorbij Tsunoda kan komen zou dat mooi zijn. Als George en ik de posities dan kunnen behouden of iets nog iets naar voren kunnen komen zou het goed zijn.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole tijdens spannende kwalificatie in Imola

Lees ook: Lando Norris: "De marges zijn klein"

Lees ook: Oscar Piastri blij met P2: "Morgen kunnen er mooie dingen gebeuren"

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden