Lando Norris: "De marges zijn klein"

Lando Norris kwalificatie Imola 2024

Lando Norris start de race in Imola vanaf de derde plek. Hij miste met een verschil van negenhonderdste nipt pole position. De coureur van McLaren ziet kansen voor de race. 

Lando Norris had tijdens de vrije trainingen nog moeite met ritme vinden. Telkens als hij een snelle ronde wilde rijden maakte hij of een fout of werd zijn ronde verstoord door een rode vlag. Uiteindelijk kreeg hij tijdens de derde vrije training nog één moment, toen zette hij de tweede tijd neer. Die lijn heeft hij door weten te zetten richting de kwalificatie en rijdt de derde tijd. Ondanks de derde plek ziet Norris kansen. 

"De marges zijn klein"

Na de vrije trainingen beloofde het al een spannende kwalificatie te worden. Het leek een strijd te gaan worden tussen Red Bull, Ferrari en McLaren. Uiteindelijk is het Verstappen die er met pole position vandoor gaat, maar spannen de coureurs van McLaren de kroon met P2 en P3. "Het was een goede kwalificatie, P3 is zeker geen slecht resultaat. We zaten zo dicht bij P1, de marges zijn erg klein. Ook Piastri heeft het goed gedaan", aldus Norris tegenover F1.com. Het verschil tussen de derde en eerste tijd was uiteindelijk maar negenhonderste. 

Voor Ferrari

Tijdens de eerste vrije training en tweede vrije training was het Ferrari die bovenaan de tijdenlijst stond. Met de meegebrachte upgrades leek Ferrari dan ook verzekerd van een goede plek. Echter, niks blijkt minder waar. "Dat we voor Ferrari staan is goed voor ons. Het leek erop dat zij sneller dan ons zouden zijn", vertelt de Brit.

Doordat iedereen zo dicht bij elkaar zit kan het nog eens een spannende race worden, iets waar Norris ook op hoopt. "Hopelijk wordt het een spannende race en kunnen we strijden om de eerste plek. Wat zeker is, is dat het een lastige race gaat worden op dit circuit."

Lees ook: Max Verstappen pakt pole tijdens spannende kwalificatie Imola

Lees ook: Noel Léon wint knotsgekke F3-sprintrace

Lees ook: Alles wat je moet weten voorafgaand aan het seizoen van de Porsche Super Cup

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden