Coureurs niet echt te spreken over extra DRS-zone

ONZ8813

De coureurs zijn niet erg lovend over de extra DRS-zone die de FIA heeft ingesteld voor de Red Bull Ring. Oorspronkelijk waren er twee stukken waarop de inhaalhulp gebruikt kon worden, maar de wedstrijdleiding heeft er een derde strook aan toegevoegd tussen Bocht 3 en Bocht 4, in de hoop meer inhaalacties te krijgen.

rb-ring-700x460
(c) FIA

Sebastian Vettel vindt die extra DRS-zone maar niets. Volgens de Duitse Ferrari-coureur wordt het racen zo kunstmatig beïnvloed. "Ik denk niet dat extra DRS-zones de oplossing zijn", zo laat hij weten. "Begrijp me niet verkeerd, een hoop mensen vinden Mario Kart leuk, ik ook. Ik heb het vroeger veel gespeeld, maar ik denk niet dat we zoiets kunstmatigs moeten doen. Er is meer spanning en opwinding wanneer de achteropkomende auto er echt voor moet knokken in plaats van er [met DRS, red] eenvoudig voorbij zeilt."

Haas-coureur Romain Grosjean valt zijn Duitse collega bij en vindt het maar niets dat de halve baan nu een DRS-zone is: "Toen ik het voor het eerst zag was ik sceptisch: het moet geen Mario Kart worden waar ik jou inhaal, jij mij inhaalt en ik vervolgens jou weer inhaal."

Kimi Raikkönen voegt daar aan toe: "De halve baan is nu DRS, dus het is vrij makkelijk. Ik weet alleen niet of het te makkelijk wordt."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden