Coureurs vragen om aanpassing Paul Ricard

DgTXq4eXkAAkTD6

De terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk naar Paul Ricard heeft al tot veel opgetrokken wenkbrauwen geleid, en ook de coureurs zijn na de eerste vrije trainingen kritisch over het circuit.

Tijdens de rijdersbriefing met FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting heeft een deel van de coureurs zijn ongenoegen geuit over het circuit en voorgesteld om de chicane uit het lange rechte stuk weg te halen.

1527851769445-1-700x445
De coureurs willen bij de chicane (Bocht 8 en 9) rechtdoor (c) Circuit Paul Ricard

Die chicane snijdt nu nog het lange rechte stuk Mistral in tweeën, en doet flink afbreuk aan de inhaalmogelijkheden, zegt Sergio Perez. De Force India-coureur verwijst naar de Grand Prix van Azerbeidzjan waar het langste rechte stuk van de Formule 1-kalender ligt: "Volgens mij was Baku de beste race tot nog toe dit jaar, alle circuits zouden daar van moeten leren. Het circuit daar is uitdagend, het nodigt uit tot het maken van fouten."

Brendon Hartley heeft veel op Paul Ricard getest met de Porsche LMP1-auto, ook in de configuratie zonder chicane. De Toro Rosso-coureur is van mening dat er veel meer ingehaald kan worden zonder die knik in Mistral: "Het maakt het allemaal wat interessanter omdat we met de lange rechte lijn minder downforce hebben en Bocht 10 hierdoor meer een hoek wordt. Potentieel krijgen we meer inhaalmanoeuvres."

De internationale autosportorganisatie FIA heeft al aangekondigd voor deze editie niets aan de baan te kunnen veranderen. Die is nu eenmaal officieel gehomologeerd en dus kan er niet meer aan gesleuteld worden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen