180823_GBR_Crutchlow

Voorafgaand aan zijn thuisrace op het circuit van Silverstone heeft LCR Honda aangekondigd dat Cal Crutchlow zijn contract met HRC en het team tot het einde van 2020 heeft verlengd. De Britse coureur racet sinds 2015 op de RC213V en behaalde in die tijd drie Grand Prix-overwinningen, stond in totaal zeven keer op het podium en verdiende twee polepositions.

De nu 32-jarige Crutchlow kwam in 2011 naar de MotoGP vanuit de World Superbikes, na in 2009 de wereldtitel in de Supersport te hebben gegrepen. Voordat hij naar Honda overstapte reed hij voor onder meer Tech3 Yamaha en Ducati. Vorig jaar kreeg hij een fabriekscontract bij Honda.

Crutchlow is blij met de contractverlenging. “We hebben allemaal heel hard gewerkt en we hebben grote successen geboekt en zullen ook doorgaan, dat weet ik zeker. Zoals ik in het verleden al zei, heb ik de beste ondersteuning die ik kan wensen van Honda en mijn teambaas Lucio Cecchinello. Het team doet uitstekend werk om me elk weekend een competitieve fiets te geven.”

Bautista naar Superbikes

Alvaró Bautista maakte bekend dat hij na dit seizoen de MotoGP verlaat en zijn carrière voortzet bij het team van Ducati in de World Superbikes. De Spanjaard is bezig aan zijn zestiende seizoen in de GP’s. In 2006 was hij wereldkampioen in de 125cc. In die klasse en in de 250cc behaalde hij in totaal zestien Grand Prix-overwinningen. In de MotoGP stond hij drie keer op het podium.

Loris Baz vervangt Pol Espargaro

Pol Espargaro is nog altijd niet voldoende hersteld van de verwondingen die hij opliep in de GP van Tsjechië. Loris Baz is daarom in de Britse Grand Prix zijn vervanger bij KTM. Na drie jaar MotoGP, waarvan de laatste twee jaar bij Avintia Ducati, komt Baz dit seizoen uit voor BMW in de World SBK. Omdat ook testrijder Mika Kallio wegens een zware knieblessure niet inzetbaar is, en de nieuwe testrijder bij KTM, Randy de Puniet, eerst een keer op de machine wil hebben getest, werd Baz aangetrokken voor de race op Silverstone.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen