CTO van Mercedes stapt over naar Red Bull

SI202104160167_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull heeft Ben Hodgkinson benoemd tot technisch directeur van Red Bull Powertrains. Hodgkinson was de technisch directeur bij de motorafdeling van Mercedes, maar stapt na 20 jaar over naar Red Bull.

Hodgkinson werkte sinds 2001 bij Mercedes. Sinds 2017 was hij de technisch directeur van de motorafdeling van het Duitse renstal. Mercedes domineerde de Formule 1 de afgelopen jaren en dat kwam met name door de dominante motor. De nieuwe aanwinst van Red Bull wordt verantwoordelijk voor de ontwikkelingen van de krachtbron.

Eigen krachtbron in 2025 

Honda besloot eind 2020 om uit de Formule 1 te stappen na het seizoen van 2021. Honda verzorgt de motoren van Red Bull en AlphaTauri, maar aan het eind van dit seizoen neemt Red Bull de motoren over. In 2025 wil Red Bull haar eigen krachtbron hebben gemaakt. Ben Hodgkinson speelt een belangrijke rol in dat proces.

Christian Horner / Red Bull Racing / Bahrein 2021
Foto: Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)

Reacties

Teambaas Christian Horner is blij met de komst van Hodgkinson. Volgens de teambaas stapt hij in op een belangrijk moment. "Nu we elk onderdeel van de auto zelf gaan bouwen, begint een nieuwe fase voor ons team. We nemen ons lot volledig in eigen hand", zegt Horner in het statement van Red Bull.

Voor Hodgkinson was het geen makkelijk besluit om Mercedes te verlaten. "Maar", zegt Hodgkinson, "ik vind het een eer om te mogen werken aan dit project." Volgens de Brit was Red Bull de grootste concurrent van Mercedes. Hij hoopt nu met Red Bull zijn oude werkgever te verslaan.

Lees ook: Video: Eerste virtuele ronde op Formule 1-circuit van Miami

Lees ook: Marko bang voor ontwikkelingsoorlog Mercedes

Lees ook: Formule E presenteert volledige kalender 2020/2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden