Cyril Abiteboul: ‘Geen ultimatum voor Jolyon Palmer’

1920x1080-Jolyon-Palmer-Renault-GP-Azerbeidzjan

Renault-teambaas Cyril Abiteboul sluit uit dat Joylon Palmer aan de kant wordt gezet als de resultaten van de Brit niet beter worden.

“Op dit moment sluit ik dat uit”, zegt Abiteboul in een interview met Auto Motor und Sport. “Beide partijen weten dat hij zijn problemen moet oplossen. Het is een moeilijke tijd voor hem en voor ons, maar daar moeten we samen doorheen.”

Geen zelfvertrouwen

Volgens Abiteboul zijn de mindere prestaties van Palmer terug te voeren op een gebrek aan zelfvertrouwen. “Het seizoen is slecht voor hem begonnen en daar heeft hij last van. Toen het hem niet lukte om snel te verbeteren, belandde hij in een neerwaartse spiraal. Ik wil hem beschermen en de ruimte geven waardoor hij zijn zelfvertrouwen kan terugwinnen. Hij is zijn kwaliteiten als coureur niet kwijt. Dat heeft hij in de GP2 en vorig jaar bij ons bewezen.”

Vooralsnog staat Palmer na acht races nog steeds op de hatelijke nul. Als Renault de ambitie om bij de beste zes constructeurs te eindigen kracht bij wil zetten, moet de Brit in de punten gaan rijden. Dat beseft ook Abiteboul.

Bijdrage leveren

“Hij moet een bijdrage leveren en zal een bijdrage leveren. Ik twijfel daar niet aan. Met een elfde plaats in Monaco en Montreal zat hij dichtbij”, zegt Abiteboul. “Ik stel Jolyon geen ultimatum, maar hij weet en wij weten dat je met deze auto in de punten kan rijden en dat moet hij gaan doen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen