Dakar update stage 2: ''Ik ben blij om hier te zijn''

05 jan 2021 door Hidde Wissels
Coronel-dakar-rally

Tijdens de tweede etappe die maandag verreden werd, kenden Tim en Tom Coronel een uitstekende dag. Ze wisten de 39e tijd neer te zetten en staan nu 36e in het algemeen klassement. Het doel blijft echter de top 20 te halen.

''Ja, eigenlijk is alles goed gegaan behalve één ding, want er moet altijd wel wat verkeerd gaan natuurlijk'', begint Tom. ''In de laatste 40 kilometer maakten we een navigatiefout. We reden achter Van den Heuvel aan en ik zeg tegen Tim: ''Tim we gaan niet goed!'' Daarmee hebben we wel twintig minuten weggegooid dat is wel jammer. We hebben lekker doorgescheurd. Ik merk aan Tim dat hij de auto steeds meer vertrouwd en dat hij meer begint te trappen, want dat is natuurlijk wel de bedoeling. Maar het is serieus een hele goede dag voor ons geweest. Als je ellendig begint dan denk je: ''waar doe ik het allemaal voor?’’. Maar ik weet nu waar ik het voor doe. Wij gaan echt naar die twintigste plek kruipen, let maar op!

Broer Tim weet steeds beter de auto te begrijpen van wat die kan. Ook hij baalt natuurlijk van de verloren twintig minuten in de laatste fase van de etappe.

''Je begint wel echt te voelen wat de auto doet en wat die kan'', vertelt Tim. ''We waren even de weg kwijt in het laatste gedeelte waardoor we twintig minuten verloren, dat was jammer. Maar verder was het een geweldige dag in Dakar en dan ben je blij dat je dit doet. We staan nu 36e in het algemeen klassement en als we zo doorgaan kruipen we naar de top 20 toe, waar we ook wel horen hoor vind ik. Ik heb zin in morgen, lekker! Ik ben erg blij om hier te zijn'', besluit hij.

05 jan 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen