Dan Fallows: We gaan grote stappen maken in 2023

door Tim Koenders
vettel aston martin zandvoort 2022

Dan Fallows, Technical Director van Aston Martin, zegt dat het team grote stappen gaat maken aankomend Formule 1-seizoen. De Brit geeft aan dat het team met heel veel projecten bezig is.

Het team van Aston Martin maakte in 2021 haar comeback in de Formule 1. In het eerste seizoen eindigde het team als zevende in het constructeurskampioenschap. In 2022 veranderde de reglementen en wilde het team er beter voorstaan. Met een plan voor de komende jaren wil het team het sterkste team in de Formule 1 worden. Het plan is wel begonnen met een valse start. Het team staat op dit moment negende in het kampioenschap. Dan Fallows, Technical Director van Aston Martin, verwacht dat het team volgend jaar enorme stappen kan gaan maken.

vettel stroll aston martin oostenrijk 2022

Realistisch blijven

“We zijn ervan overtuigd dat de auto van volgend jaar een stuk competitiever is. Wij kunnen grote stappen maken.” Dat liet de Brit op de website van het team weten. “Wanneer ik naar de auto kijk zie ik overal verbeterpunten. We zijn op dit moment met honderden projecten bezig. Bij verschillende afdelingen worden verschillende verbeteringen gevonden.” Fallows begrijpt wel dat het gat niet zomaar gedicht is. “Je hebt het hier wel over een jaren en niet over maanden. We moeten natuurlijk wel realistisch blijven.”

Lees ook: Robin Frijns en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo zet zinnen op terugkeer in 2024

Lees ook: Hoe duurzaam is een kalender met 24 races?

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden