Daniel Ricciardo: "Auto voelde goed"

2021BritishGrandPrixFridayGP2110_132353_1ST8645

Daniel Ricciardo ervaart tot nu toe een positief raceweekend. Net zoals zijn teamgenoot, Lando Norris, wist de McLaren-coureur een plek te winnen voor de startopstelling van de Grand Prix in Groot-Brittannië. De Australiër zal vanaf de derde startrij, op de zesde positie, de race van start gaan. 

"Om eerlijk te zijn voelt het zeker als een kleine overwinning om een positie te winnen", vertelt Daniel Ricciardo in een interview met Ziggo Sport. "Het geeft me een betere uitgangspositie voor de race." Over het algemeen is Ricciardo tevreden over de auto en vindt hij dat de kwalificatie een stuk beter is gegaan dan afgelopen raceweekenden.

Alsnog was een klein tikkeltje frustratie te bemerken door het kleine verschil met zijn teamgenoot. "Ik was lichtelijk gefrustreerd na de kwalificatie op vrijdag omdat ik zag hoe close het was. Echter was het wel een positieve dag." De Australiër gaf toe dat je als coureur altijd meer wil en dat het goed is om die drive te hebben. Uiteindelijk voelde de auto goed aan en dat is belangrijk voor het gevecht tijdens de hoofdrace.

2021BritishGrandPrixFridayGP2110_170729_54I3394-700x467
Foto: Motorsport Images

Lees ook: Lando Norris: "Was cool om fans te zien juichen"

Lees ook: Top & Flop Grand Prix Groot-Brittannië; VT2 en sprintkwalificatie

Lees ook: Pierre Gasly: "Erg slechte performance van onze kant"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden