Daniel Ricciardo: “Leek wel of we met halve tank begonnen"

Daniel-Ricciardo-mclaren-Qatar-2021

Daniel Ricciardo kende een verschrikkelijke race in Qatar. De coureur van McLaren had al een slechte kwalificatie en daar kwam nog een miscalculatie van de benzinetank bij. 

Ricciardo moest vanaf de veertiende plaats starten voor de race in Qatar. De Australiër kreeg vanaf het eerste moment al de melding dat hij benzine moest sparen, iets wat zeer ongebruikelijk is. Hij denkt zelf dat dit een misrekening is, maar moest zich toch aan de opdracht houden. “Het was een hele slechte race”, legt Ricciardo uit aan Ziggo Sport. "Het ding was dat er een miscalculatie was met de benzine. Daardoor moesten we vanaf de eerste ronde al benzine sparen. Ik dacht eerst dat het een fout was dus negeerde ik het. Maar vanaf een ronde of tien moest ik echt benzine gaan sparen en dat kostte mij heel veel tijd."

Daniel Ricciardo / McLaren F1 / Grand Prix Qatar
Foto: McLaren Media Centre

'Veel werk de komende tijd in de simulator'

Het probleem dat Ricciardo benzine moest sparen zorgde er ook voor dat andere problemen zich voordeden. Ook de temperatuur in zijn banden en remmen namen af. Ricciardo is maar al te blij dat hij even van het circuit weg is. “Als je benzine spaart, verlies je bandentemperatuur en koelen de remmen ook af”, gaat hij verder. "We moeten kijken wat het probleem was, want het leek net of we met een halve tank benzine aan de race begonnen. Er is veel werk de komende tijd in de simulator, maar het is ook lekker om even weg te zijn van het circuit."

Lees ook: Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht"

Lees ook: Sergio Pérez: “We speelden het veilig"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Was eenzaam voorin"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen