Daniel Ricciardo: Moeite om die laatste paar tienden te vinden

door Steffie van Hamersveld
ricciardo frankrijk 2022

Daniel Ricciardo kwam net iets tekort om door te gaan naar het laatste deel van de kwalificatie. Volgens de Australiër brengen de upgrades over het algemeen wel verbetering. “Alleen in sommige bochten heb ik nog moeite om die paar tienden extra eruit te halen”, aldus Ricciardo tegen F1.com.

Het scheelde weinig of beide McLarens hadden het derde deel van de kwalificatie behaald. Ricciardo was slechts een fractie langzamer dan Kevin Magnussen en moest daarom afhaken in Q2. Over het algemeen is de Australiër blij met de upgrades aan zijn bolide. “Sommige bochten gaan goed, sommige wat minder, maar over het algemeen voelt het als een verbetering.”

Optimistisch voor de race

Voor zijn eigen gevoel liet Ricciardo in sommige bochten nog wel wat tijd liggen. “We zullen mijn ronde terugkijken en hopelijk kan ik dan nog een stap vooruit maken.” Wanneer hem gevraagd wordt naar de verwachtingen voor de race is hij optimistisch. “Door gridstraffen van Carlos Sainz en Kevin Magnussen mag ik op P9 starten. Bij de start verwacht ik Yuki Tsunoda in te kunnen halen en Fernando Alonso kan goed of slecht zijn, maar P7 zit er wel in”, sluit hij af.

Lees ook: Fernando Alonso: Hopelijk zelfde racesnelheid als tijdens trainingen

Lees ook: Kevin Magnussen: Het was leuk met een snelle auto

Lees ook: Lando Norris: Ronde voelde alsof ik pole position moest hebben

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden