Lando Norris: Ronde voelde alsof ik pole position moest hebben

door Steffie van Hamersveld
norris frankrijk 2022

Voor Lando Norris kwam de goede kwalificatie vrij onverwacht. De jonge Brit start de race vanaf plaats vijf. “Van tevoren durfden we het niet eens over Q3 te hebben en nu staan we gewoon op P5”, zegt Norris tegen F1.com.

McLaren bracht dit weekend een flink pakket aan upgrades mee naar Paul Ricard. Lando Norris is dan ook zeer optimistisch na afloop van de kwalificatie. “Het team deed het fantastisch en ik reed zelf ook een goede ronde.” Volgens Norris begreep zijn team de upgrades gedurende het weekend steeds beter en hebben ze ook een flinke stap vooruit gemaakt. “Mijn laatste ronde voelde gewoon alsof ik op pole had moeten staan. Helaas waren we daar nog steeds ruim een seconde vanaf”, zegt Norris. Wel wist Norris met zijn MCL36 de beide Mercedessen te splitten.

Boven verwachting

Wanneer gevraagd wordt naar de verwachting voor de race is de McLaren-coureur van mening dat ze een goede uitgangspositie hebben voor de race. Ondanks dat de vliegende rondes er beter uitzagen dan de langeafstand simulaties, is Norris hoopvol. “We hadden Q3 ook niet verwacht en dat werd uiteindelijk P5. We verwachten ook een moeilijke race morgen, dus hopelijk wordt het een makkelijke”, sluit hij af.

 

 

Lees ook: Alexander Albon: Hopelijk minder wind morgen

Lees ook: Esteban Ocon: We hebben een groot probleem

Lees ook: Pierre Gasly: Ben erg teleurgesteld

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden