Alexander Albon: Hopelijk minder wind morgen

door Steffie van Hamersveld
albon frankrijk 2022

Alexander Albon spinde in de laatste run van Q1. Desondanks ging de Williams-coureur door naar Q2. “De wind was echt tricky vandaag, hopelijk is dat morgen minder”, aldus Albon tegenover F1.com.

Tijdens zijn laatste run in Q1 spinde Albon door de wind. Zijn eerst gezette tijd was op dat moment goed voor plaats zestien, maar doordat de tijd van Mick Schumacher werd afgenomen door track limits, mocht Albon toch door naar het tweede deel van de kwalificatie. Uiteindelijk wist Albon de vijftiende tijd te noteren. Door gridstraffen voor zowel Carlos Sainz als Kevin Magnussen zal de Williams-coureur nog twee plaatsen naar voren opschuiven op de startgrid.

Wind maakte het moeilijk

Waar beide Williams-coureurs in de derde vrije training goede resultaten behaalden, hadden zij het in de kwalificatie duidelijk moeilijker. “Niet iedereen liet waarschijnlijk in de laatste vrije training het achterste van zijn tong zien”, zegt Albon. Ook merkt de Thaise Brit op dat er het hele weekend weinig wind stond, maar tijdens de kwalificatie kwam deze wel opzetten. “Voor ons maakte de wind het moeilijker, wellicht dat andere teams hier minder last van hebben. Laten we hopen dat er morgen minder wind is”, sluit hij af.

Lees ook: Charles Leclerc: Ik moet Carlos bedanken

Lees ook: Max Verstappen: We hebben zondag heel goede auto

Lees ook: Leclerc pakt pole position in Frankrijk door goed teamwerk

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden