Max Verstappen: We hebben zondag heel goede auto

Verstappen Miami Quali

Max Verstappen is als tweede geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander zal de eerste startrij delen met zijn concurrent Charles Leclerc. Verstappen komt drie tienden tekort op Leclerc die werd geholpen door zijn teamgenoot doormiddel van een slipstream.

De leider in het wereldkampioenschap kijkt gematigd tevreden terug op zijn kwalificatie: We waren niet zo snel als in VT3. Over het algemeen hebben we het gewoon verloren op grip. Het was vandaag lastiger dan gedacht, maar ik denk dat we nog steeds een goede kans hebben op mooie race morgen", verklaart Verstappen direct na de race tegenover Johnny Herbert. "De temperatuur zal morgen ook een rol gaan spelen. Ferrari zal morgen opnieuw snel zijn, dus het zal een spannende race worden."

Kansen voor morgen

De gehele kwalificatie kwam Verstappen er niet aan te pas. In het tweede deel van de kwalificatie eindigde hij als derde ruim achter beide Ferrari's en ook in Q3 was Leclerc een maatje te groot. Eerder dit jaar bleek dat Red Bull een betere raceauto heeft dan een kwalificatiemonster. Verstappen denkt dat de snelheid in de race en met name op de rechte stukken hem zullen helpen. "We hebben een goede raceauto, op de rechte stukken zijn we erg snel, dus dat moeten we morgen gaan gebruiken."

 

Lees ook: Liveblog kwalificatie Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Jamie Chadwick wint chaotische W series-race in Frankrijk

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT3 GP van Frankrijk

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden