Jamie Chadwick wint chaotische W series-race in Frankrijk

W Series Jamie chadwick Spa

Jamie Chadwick wint op indrukwekkende wijze haar vijfde W Series-race van het seizoen. Gevolgd door de Spaanse Belén Garcia en Nerea Martí. Beitske Visser die voor het eerst in haar carrière vanaf pole position vertrok, komt als vierde over de streep.

Jamie Chadwick reed in de kwalificatie over de witte lijn bij het uitkomen van de pitlane. Hierdoor startte de leider in het W Series kampioenschap vanaf de derde positie. Na een goede start snelde de Britse coureur in de eerste bocht langs Nerea Martin die een slechte start kende. Enkele bochten later wist Chadwick haar Nederlandse concurrent buitenom in te halen. 

 

Startincident

Later in de openingsronde kwam de safetycar op de baan. Abbie Eaton reed over het wiel van Marta Garcia heen waardoor de Britse werd gelanceerd en haar race niet meer kon vervolgen. Ook nummer drie in het kampioenschap Emma Kimiläinen was betrokken bij het incident, ze viel terug van de tiende plek naar de zeventiende positie. 

 

Andere Nederlander

De tweede Nederlandse coureur Emely de Heus probeerde tijdens de herstart van de race Chloe Chambers in te halen. De Heus dacht aan de binnenkant van bocht drie Chambers in te halen. De iets wat enthousiaste poging van de Sirin Racing-rijder resulteerde in een touché. De auto van Chambers was dusdanig beschadigd dat ze haar race moest staken en de safetycar voor de tweede keer deze race op de baan te zien was. De Heus kon haar race vervolgen, maar kreeg wel een tien seconden stop-and-go-penalty voor haar actie en finishte uiteindelijk als laatste.

Gevecht om de leiding

Bij de tweede herstart van de race was Beitske Visser het beste weg. Doormiddel van een mooie inhaalactie ging de Friezin Chadwick voorbij. Helaas voor de Nederlandse herpakte Chadwick enkele bochten later de leiding. Daarna zakte Visser terug tot de vierde plek. Belén Garcia en Nerea Martí gingen Visser voorbij.

Kampioenschap

Zo verandert er weinig in het kampioenschap van de W Series. De 24-jarige Chadwick wint haar zevende race op rij en de vijfde van dit seizoen. Met een voorsprong van 72 punten op nummer twee Abbi Pulling stoomt ze af op haar derde W-series kampioenschap op rij. Dankzij de vierde plek van Beitske Visser klimt de Nederlandse naar de derde plek in het kampioenschap.

 

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT3 GP van Frankrijk

Lees ook: Horner: Nieuwe porpoisingregels goed voor één team

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Frankrijk VT1 & VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden