Hero or Zero: Grand Prix van Frankrijk VT1 & VT2

ocon alpine melbourne

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk, met onder andere Alpine en Pierre Gasly.

Hero

Pierre Gasly

Pierre Gasly is niet bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1, maar de Fransman bloeit op zijn thuiscircuit op. De man uit Rouen werd door externe factoren gehinderd in beide vrije trainingen. In VT1 kampte de AT03 met startnummer 10 met motorproblemen. Na kort in de pits te hebben gestaan, kon Gasly zijn training vervolgen en eindigde hij uiteindelijk knap als vijfde ruim een seconde voor zijn teamgenoot. In VT2 werd hij in een snelle ronde door Kevin Magnussen en Alexander Albon gehinderd, ondanks zijn frustraties wist hij in VT2 op een keurige zevende plek te finishen. Hiermee lijkt de 26-jarige coureur zich te revancheren van een dramatisch weekend in Oostenrijk.

 

 

Alexander Albon

Sinds het compleet nieuwe concept van de FW44 in Silverstone wist Alexander Albon niet het uiterste uit zijn auto te halen. Hoewel Albon inmiddels is gewend dat hij zijn teamgenoot vrij eenvoudig verslaat, is het toch knap van de Thaise Brit dat hij VT1 als achtste afsluit. Hij is in VT1 1,7 seconde sneller dan Nicholas Latifi. In de tweede vrije training wist Albon een matige zestiende tijd neer te zetten. Daarmee wist 26-jarige coureur nog steeds Latifi achter zich te houden op ruim zes tienden van een seconde.

Zero

Sergio Pérez

Sergio Pérez had moeite om zijn teamgenoot Max Verstappen bij te benen. Zijn eerste vrije training was verre van foutloos met een spin in bocht drie en een moment van blokkeren in bocht tien. Uiteindelijk sloot hij VT1 af als zesde op een dikke seconde achterstand van Verstappen. Over de snelheid in VT2 zal de Mexicaan ook niet tevreden zijn. Pérez eindigt de tweede vrije training uiteindelijk op de tiende plek op ruim een seconde van Max Verstappen. De strijd om het wereldkampioenschap tussen Ferrari en Red Bull wordt steeds spannender, omdat Ferrari de laatste paar races goed presteert. Het is daarom nu van belang voor Red Bull dat Checo kan helpen in de strijd om het constructeurskampioenschap, maar ook in het coureurskampioenschap nu ook Carlos Sainz zijn vorm heeft weten te vinden. Pérez lijkt dit weekend niet te kunnen leveren voor het Oostenrijkse team.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

 

Alpine

Pijnlijker kan een vrijdag op het thuiscircuit van Alpine niet worden. Het enige Franse team in de Formule 1 wist in beide vrije trainingen niet in de top tien te finishen. Fernando Alonso kon eerder dit seizoen soms nog verrassen met snelle tijden op de vrijdag of zaterdag, maar kwam vandaag ook niet verder dan een vijftiende plek in VT1 en een elfde plek in VT2. Zijn teamgenoot Esteban Ocon die de ultieme thuisrace rijdt, kon ook geen breken. De Franse coureur rijdend voor het Franse Alpine wist in zijn thuisland geen hoge ogen te gooien. Met een dertiende plek in VT1 en een achttiende plaats in VT2 moet het echt beter voor de man uit Évreux. Extra pijnlijk is het feit dat de concurrenten in het constructeurskampioenschap wel een goede vrijdag kende. De McLaren-coureurs finishte namelijk in beide vrije trainingen in de top tien.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

 

Lees ook: Charles Leclerc snelste in VT1 gevolgd door Verstappen en Sainz

Lees ook: Carlos Sainz sluit vrijdag op Paul Ricard als snelste af

Lees ook: Carlos Sainz zeker tien plekken straf voor GP Frankrijk

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden