Carlos Sainz zeker tien plekken straf voor GP Frankrijk

Carlos Sainz Oostenrijk

Aanpassingen aan de krachtbron van Carlos Sainz zorgen voor zeker tien plaatsen gridstraf voor de race van zondag. De kans is groot dat het team nog meer zal vervangen, wat kan leiden tot een start achteraan de grid. De straf heeft de coureur te danken aan de brand tijdens de race in Oostenrijk.

Afgelopen raceweekend stond de auto van de Spanjaard in vuur en vlam, wat schokkende beelden opleverde. Nu blijkt dat er zodanig gesleuteld moet worden aan de krachtbron, dat Sainz er zelfs een gridstraf aan overhoudt. Voor nu zal hij na de kwalificatie tien plaatsen naar achteren worden gezet. Deze straf kan nog groter worden, wanneer het team besluit meerdere onderdelen te vervangen. 

Carlos Sainz auto oostenrijk

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Circuit cruciaal

Volgens Sainz wordt er door hem en het team ook gekeken naar de omstandigheden op de baan. Als tijdens de trainingen blijkt dat inhalen vrij gemakkelijk gaat, is de keuze om meer onderdelen te vervangen snel gemaakt. "We moeten ook kijken hoe het inhalen hier gaat, hoe alles verloopt met de hitte, de banden", zo laat hij weten aan F1.com.

Geen vlekkeloos seizoen

Nu het seizoen op de helft is, hoopt Sainz dat het geluk zijn kant op zal draaien: "Het is voor mij geen gemakkelijke eerste helft van het seizoen. Nu gaan we aan de tweede helft beginnen, en ik hoop dat dat een stuk beter verloopt." Hij geeft aan dat hij aardig de smaak te pakken had, met een eerste overwinning en een goed gevecht in Canada, maar dat het probleem met de krachtbron in Oostenrijk dit momentum heeft verpest. Het is dus nog even afwachten wat de échte straf voor Sainz gaat zijn, maar dat hij in ieder geval tien plekken naar achteren wordt gezet is zeker. 

Lees ook: Charles Leclerc snelste in VT1 gevolgd door Verstappen en Sainz

Lees ook: Grand Prix Radio nu ook op DAB+

Lees ook: Lewis Hamilton over moeizame start: Maakt ons sterker

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden