Charles Leclerc: Ik moet Carlos bedanken

Charles Leclerc Oostenrijk

Charles Leclerc bedankt zijn teamgenoot na afloop van de kwalificatie voor de hulp die hij gekregen heeft. Mede door een slipstream kon de Monegask pole position pakken voor de Grand Prix van Frankrijk.

Charles Leclerc pakte pole position voor de Grand Prix van Frankrijk met een 1:30.872. Red Bull leek tijdens de derde vrije training sneller. Ferrari wist dat Carlos Sainz achteraan zou starten tijdens de race van morgen. Sainz zorgde dat hij door mocht naar het derde deel zodat hij zijn teamgenoot kon helpen. Op het tweede rechte stuk wachtte de Spanjaard op zijn teamgenoot om hem een slipstream te geven. Mede door deze actie heeft het Italiaanse team de pole weten te pakken.

Aangename verrassing

“Ik had het hele weekend moeite om een ronde aan elkaar te knopen. Uiteindelijk is het gelukt maar daarvoor moet ik ook echt mijn teamgenoot bedanken.” Dat liet Charles Leclerc weten tegenover Johnny Herbert direct na afloop van de kwalificatie. “Zonder Carlos had het een stuk dichter bij elkaar gezeten. Na Q1 was ik best verrast door de snelheid die we hadden. Het is een fijne verrassing dat het voor de kwalificatie ineens goed is gekomen.” De Monegask weet niet wat hij moet verwachten voor de race. “Mijn auto voelt goed maar ik heb geen idee hoe goed Red Bull zal zijn. Gisteren hebben ze veel verschillende rondetijden gereden dus we gaan het morgen wel zien.”

Lees ook: Liveblog kwalificatie Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT3 GP van Frankrijk

Lees ook: Horner: Nieuwe porpoisingregels goed voor één team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden