Daniel Ricciardo niet meer in actie in Zandvoort

door Tim Koenders
Daniel Ricciardo Canada 2023

Daniel Ricciardo komt niet meer in actie tijdens de Grand Prix van Nederland. Tijdens de tweede vrije training crashte de AlphaTauri-coureur, dit resulteerde in een breuk in zijn middenhandsbeentje.

Daniel Ricciardo maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. Na tegenvallende resultaten van Nyck de Vries verving de Australiër hem bij het team van AlphaTauri. Tijdens zijn eerste race terug in de Formule 1 eindigde Ricciardo als dertiende. Ook tijdens de Grand Prix van België eindigde hij niet in de punten. Het weekend in Zandvoort zal hij snel willen vergeten.

Liam Lawson

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland crashte de Australiër in de Hugenholtz bocht. Dit resulteerde in een breuk in zijn middenhandsbeentje. Er kwamen snel geruchten dat Ricciardo naar het ziekenhuis moest om een röntgenfoto te laten maken. Niet veel later werd officieel naar buiten gebracht dat Daniel Ricciardo niet meer in actie gaat komen in Zandvoort. Liam Lawson gaat zijn stoeltje overnemen. De coureur uit Nieuw-Zeeland zal zijn debuut maken in de Formule 1. Hij kwam al wel eens in actie tijdens een aantal eerste vrije trainingen.

Lees ook: KIJK HIER LIVE: GRAND PRIX RADIO VANUIT ZANDVOORT

Lees ook: Grand Prix Radio hele weekend LIVE vanuit Zandvoort tijdens GP van Nederland

Lees ook: F1 aan Tafel: F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023 Special

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden