Daniel Ricciardo: "Tijdens race proberen goed te maken"

2021SaoPauloGrandPrixFridayGP2119_211035MS2_2494

Daniel Ricciardo zal zondag vanaf de elfde startplek aan de Grand Prix van Brazilië beginnen. De McLaren-coureur is niet blij met het verloop van de laatste sprintkwalificatie van dit seizoen en zegt de grootste fout te hebben gemaakt bij zijn keuze voor zijn racelijn in de eerste ronde.

"Ik heb zeker deze sprintkwalificatie verloren nadat ik twee plekken kwijt ben geraakt in de eerste ronde en ik zat vast in dat gevecht gedurende de race. Ik ben er niet blij mee", zegt de McLaren-coureur na afloop bij Ziggo Sport.

De Australiër vervolgt: "Gelukkig denk ik dat het geen gewoonte aan het worden is, want normaal gesproken kan ik goed aanvallen in de eerste ronde. Nu koos ik eens om aan de binnenkant te blijven. Pierre (Gasly red.) had ook een slechte start en de coureurs die voor de buitenkant kozen, hadden een schonere lijn en konden daardoor later remmen."

Racelijn minder goede keuze

Hij sluit af: "Ik heb het misgelopen op het remmen en aan de buitenkant van twee andere auto's wordt je uiteindelijk uit het veld gesqueezed. Laten we zeggen dat mijn racelijn een minder goede keuze was en tijdens de race ga ik het uiteraard proberen goed te maken."

Lees ook: Max Verstappen: “Banden sleten hard en kon moeilijk volgen”

Lees ook: Hamilton gediskwalificeerd wegens illegale DRS-vleugel

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden