Daniel Ricciardo voor eerst sinds 2018 op eerste startrij

SI202109110515_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor het eerst sinds de pole position van Daniel Ricciardo in Mexico 2018 staan hij en Max Verstappen zondag op de eerste startrij van een grand prix. Ricciardo wist twee plaatsen te winnen in de sprintkwalificatie. Hij finishte deze als derde en door de gridstraf van Valtteri Bottas staat de McLaren-coureur zondag op de eerste startrij op het circuit van Monza achter Max Verstappen.

"Het is lang geleden, het voelt goed om terug te zijn", liet Ricciardo in het interview met Davide Valsecchi van Formula 1 weten. "We winnen een plaatsje van Valtteri dus we staan op de eerste rij en dat is erg lang geleden, ik ben er heel erg blij mee." Ricciardo legde uit dat zijn goede start hem de kans gaf in de sprintkwalificatie op Monza. "Ik dacht dat ik kan  Max in de eerste bocht misschien voorbij kon, maar hij had de binnenkant dus kon ik hem niet pakken."

Incident eerste bocht

Jack Plooij vroeg Ricciardo voor Ziggo Sport naar de situatie in de eerste bocht. De eerste bocht betekende namelijk het einde van de sprintkwalificatie voor Pierre Gasly, die de achterkant van de McLaren van Ricciardo raakte. "Ik hoorde net pas dat hij me geraakt heeft. Ik moet het nog terugkijken. Mijn focus lag erop Max te pakken, we remmen natuurlijk erg laat bij het ingaan van de eerste bocht. Op een gegeven moment wist ik dat als ik aan de buitenkant zou blijven hangen, ik buiten de baan terecht gekomen zou zijn. Dus om mijn eigen race en vleugel veilig te stellen moest ik mij terugtrekken. Ik moest dus liften en daar raakte Pierre me, ik weet niet of ik teveel ingehouden heb", lichtte Ricciardo het incident toe.


"We weten dat de eerste chicane hier de nauwste eerste bocht van de kalender is", liet de Australiër tegenover Ziggo Sport weten. "Er gebeurt daarom ook snel iets. Ik heb wel medelijden met Pierre, want je verliest je race in de eerste bocht en dat is vervelend. Mijn doel was om Max in te halen en niet om de race van Pierre te verpesten.

Race zondag

Ricciardo blikte in de interviews alvast vooruit naar de race van zondag. De start en eerste bocht zijn in Monza altijd de sleutel van de Italiaanse grand prix. Daarom wil hij zich focussen op een goede start en in de aanval modus richting de eerste bocht. Voor de derde plaats in de sprintkwalificatie ontving de Australiër een medaille, voor zondag hoopt hij op meer. "Het is waarschijnlijk mijn eerste medaille. Ik rende wel als kind, dus misschien heb ik er daar ooit wel één gehaald, maar natuurlijk wil ik een grote beker op zondag."


Lees ook: Pérez: “Liet Stroll op eerst mogelijke moment voorbij”

Lees ook: Norris: “Had alles nodig om Hamilton achter me te houden”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië VT2 en sprintkwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden