Daniel Ricciardo: Vooruitgang is alles wat we kunnen vragen

Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo heeft P12 behaald in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Australiër noemt het een vooruitgang ten opzichte van waar McLaren een week geleden was. Toch is hij nog niet tevreden met het resultaat. Later is nog bekend geworden dat Ricciardo een gridpenalty heeft ontvangen voor het belemmeren van Esteban Ocon.

De McLaren-coureur zegt na afloop van de kwalificatie tegenover F1.com dat het een kwestie is van afwachten tot hij wel tevreden kan zijn. "We hopen het uiteindelijk wel resultaten te kunnen behalen waar we tevreden mee kunnen zijn. Het is zeker vanuit het team-perspectief een hele vooruitgang ten opzichte van een week geleden en dat is alles wat we kunnen vragen." 

Strategie

Ricciardo zegt dat hij het niet heeft weten te schoppen tot Q3 door tienden van seconden te missen. "Het is wel echt beter dan in Bahrein, we denken wel creatief te kunnen zijn tijdens de race met betrekking tot de strategie om er een mooi gevecht van te maken en ervoor te gaan." 

Update 22:53: Gridpenalty

Daniel Ricciardo heeft na afloop van de kwalificatie een gridstraf van drie plaatsen gekregen voor het belemmeren van Esteban Ocon in de kwalificatie. De McLaren-coureur zal hierdoor zondag als 15e starten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden