Daniel Ricciardo: "Worsteling om op de baan te blijven"

door Jacobine van den Berg
2021RussianGrandPrixFridayGP2115_062806_MS29677

Daniel Ricciardo heeft een mooie vierde plek weten te behalen tijdens de Grand Prix van Rusland. De goedlachse Australiër kijkt terug op een veelbewogen maar ook drukke race. Ondanks een dramatische pitstop die hem ver terug in het veld liet zakken is hij heel erg tevreden met het resultaat maar wil hij ook onderzoeken waar het beter kan. 

Na afloop van de race sprak de McLaren-coureur met Jack Plooij van Ziggo Sport. "Er was veel verkeer en de medium-band begon op een gegeven moment erg te slijten. Eerst leek de band nog oké maar achteraf was er niet veel meer over van de band", aldus Ricciardo.

"Ik was druk bezig met het verdedigen van mijn plek tegenover Lewis Hamilton. De harde band zou tot het eind in normale omstandigheden goed blijven, maar toen door alle drukte bleef ik vastzitten achter Carlos Sainz en kon ik niet veel meer", voegde hij toe.

Toen in de eindfase de regen viel worstelde de Australiër naar eigen zeggen om op de baan te blijven. "Ik vroeg om een wissel naar de intermediate-band. Ondanks alles hebben we het goed voor elkaar gekregen naar P4 te komen in deze gekke race."

Over de situatie rondom zijn teamgenoot Lando Norris gaf Ricciardo aan niet op de hoogte te zijn van het volledige verhaal. "Een gedeelte van de baan was nog droog en goed te doen op slicks, maar het veranderde heel snel en daardoor werden de omstandigheden lastiger."

Daniel Ricciardo / McLaren / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ricciardo liet tot slot weten dat hij de pace heel goed vond maar niet tevreden was over de rondetijden. "Ik wil goed gaan onderzoeken wat daarmee aan de hand is. De behaalde punten zijn goed voor het team, maar in de basissnelheid mist duidelijk nog iets."

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Lees ook: Piastri wint Feature Race en zet goede stap richting F2-titel

Lees ook: Trident pakt constructeurstitel tijdens laatste race F3-seizoen

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen