AP-1T82RWD8H2111_news

Daniil Kvyat keert terug bij Toro Rosso. De 24-jarige Rus die tussen 2014 en 2017 met tussenpozen 51 Grands Prix reed voor de Scuderia uit Faenze is in genade aangenomen en vervangt volgend seizoen Pierre Gasly die naar Red Bull Racing vertrekt.

De terugkeer van Kvyat is opmerkelijk. De Rus debuteerde in 2014 ijzersterk bij Toro Rosso met een negende plek in Australië. Zijn prestaties dat seizoen leverden hem in 2015 een stoeltje op Red Bull Racing dat net afscheid had genomen van Sebastian Vettel. In zijn debuutseizoen bij de rode stieren maakte hij gehakt van teamgenoot Daniel Ricciardo, maar in mei 2016 moest Kvyat na enkele incidenten plaatsmaken voor Max Verstappen.

Kvyat keerde terug naar Toro Rosso, maar wist zich daar niet te herpakken: in anderhalf jaar tijd reed hij slechts een handvol punten bij elkaar en uiteindelijk nam het team na de USGP van 2017 afscheid van de Rus.

Kvyat dook afgelopen winter opeens op als testrijder bij Ferrari, achteraf een goede keuze. De Rus kon zo de vinger aan de pols van de Formule 1 houden en ziet zijn geduld nu beloond met een racestoeltje voor 2019.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen