Daruvala naar MP Motorsport, Formule 2 grid compleet

door Tim Koenders
01-Jehan-Daruvala-Carlin-C-Formula-Motorsport-Limited

Jehan Daruvala tekent bij MP Motorsport en dat houdt in dat de volledige Formule 2 grid op een rijtje kan worden gezet. Het stoeltje bij MP Motorsport was het laatste stoeltje dat gevuld moest worden voor de hele grid compleet was.

De Formule 2 is de opstapklasse van de Formule 1. De kampioen maakt grote kans de overstap te kunnen maken naar de koningsklasse van de autosport. Dit jaar komt de Formule 2 tijdens veertien weekenden in actie. Eerder vandaag werd de line-up van het Nederlandse MP Motorsport compleet gemaakt met de aankondiging van Jehan Daruvala. Het was het laatste vrije stoeltje en dus kunnen alle namen op een rijtje worden gezet.

Nederland in Formule 2

Dit jaar staat er één Nederlandse coureur aan de start van de eerste race van het Formule 2 seizoen in Bahrein. Richard Verschoor rijdt aankomend seizoen voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Zijn teamgenoot is Juan Manuel Correa. Naast Van Amersfoort Racing is ook het Nederlandse MP Motorsport actief in de opstapklasse. In 2022 won MP Motorsport beide kampioenschappen. In 2023 zullen ze uiteraard hetzelfde doel nastreven. Dan zal dat moeten gebeuren met Jehan Daruvala en Dennis Hauger.

Lees ook: Alfa Romeo presenteert nieuwe bolide op 7 februari

Lees ook: AlphaTauri: Gasly versus Tsunoda

Lees ook: George Russell: Lewis en ik moeten elkaar blijven respecteren

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden